Zakład w Szczuczynie
Zakład Mięsny w Szczuczynie, należący do Grupy Zakrzewscy, to jeden z najnowocześniejszych zakładów rozbioru mięsa wołowego w Europie! Każda sztuka mięsa spełnia najwyższe normy i standardy jakości.
Zakres działalności
Zakład mięsny w Szczuczynie odpowiedzialny jest za ubój, ćwiartowanie, mrożenie i dystrybucję
mięsa wołowego.
Wyposażony jest w 7 chłodni półtusz i 4 chłodnie ćwierci. Innowacyjne technologie, wykorzystane przy projektowaniu zakładu, pozwalają na dowolne programowanie metodologii sortowania półtusz i ćwierci w chłodniach: wiekiem, płcią, masą, klasami mięsa.
To wyjątkowe miejsce na mapie Polski, gdzie połączenie innowacji z tradycją stało się gwarancją najwyższej jakości!
Standardy i certyfikaty
Nadrzędnym celem działalności firmy jest spełnienie wszystkich potrzeb i wymagań klientów.
Przy jednoczesnym zagwarantowaniu bezpieczeństwa produkowanych przez nasz zakład produktów spożywczych pochodzenia zwierzęcego.
Najwyższe standardy higieniczne
Pakowanie mięsa
Ćwiartowanie mięsa
Nasze certyfikaty
Wielkość i znaczenie dla regionu
To nowy obiekt położony w Szczuczynie, zatrudniający 400 osób, ale także kluczowy pracodawca w regionie. Współpracujemy z ekspertami z Urugwaju i Argentyny, którzy z rzemieślniczym kunsztem dbają o każdą sztukę mięsa.
Produkcja w Polsce
100 %
Powierzchnia użytkowa
15 786,18 m2
Wydajność
60 sztuk/h
Powierzchnia chłodni
12 437,4 m2
Zatrudnienie
400 osób
Kraje exportowe
60 krajów
Gdzie eksportujemy mięso
Monitorujemy procesy w czasie rzeczywistym, korzystając z zaawansowanych systemów kontroli jakości, aby zapewnić, że każdy kawałek mięsa, który opuszcza nasze zakłady, spełnia najwyższe standardy Grupy Zakrzewscy.
Zobowiązanie do najwyższych standardów jakości potwierdzają liczne certyfikaty branżowe uzyskane przez grupę Zakrzewscy. Z dumą prezentujemy nasze osiągnięcia, które są dowodem na to, że nasza produkcja mięsa spełnia najbardziej rygorystyczne normy i standardy, dostarczając klientom produkty najwyższej jakości.
Zarząd
Poznaj osoby odpowiedzialne za pracę zakładu
Dariusz Zakrzewski
Członek zarządu
Janusz Zakrzewski
Członek zarządu
Paweł Zakrzewski
Członek zarządu
Zespół
Skontaktuj się z nami
Nasz zespół ekspertów służy pomocą i doradztwem w wyborze odpowiedniego mięsa wołowego i wieprzowego dostosowanego do Twoich potrzeb. Chętnie pomożemy Ci w doborze produktów!