Zakład w Szczuczynie

Zakład Mięsny w Szczuczynie, należący do Grupy Zakrzewscy, to jeden z najnowocześniejszych zakładów rozbioru mięsa wołowego w Europie! Każda sztuka mięsa spełnia najwyższe normy i standardy jakości.

Zakres działalności

Zakład mięsny w Szczuczynie odpowiedzialny jest za ubój, ćwiartowanie, mrożenie i dystrybucję
mięsa wołowego.

Wyposażony jest w 7 chłodni półtusz i 4 chłodnie ćwierci. Innowacyjne technologie, wykorzystane przy projektowaniu zakładu, pozwalają na dowolne programowanie metodologii sortowania półtusz i ćwierci w chłodniach: wiekiem, płcią, masą, klasami mięsa.

To wyjątkowe miejsce na mapie Polski, gdzie połączenie innowacji z tradycją stało 
się gwarancją najwyższej jakości!

Standardy 
i certyfikaty

Nadrzędnym celem działalności firmy jest spełnienie wszystkich potrzeb i wymagań klientów.

Przy jednoczesnym zagwarantowaniu bezpieczeństwa produkowanych przez nasz zakład produktów spożywczych pochodzenia zwierzęcego.

Najwyższe standardy higieniczne

Pakowanie mięsa

Ćwiartowanie mięsa

Nasze certyfikaty

Wielkość i znaczenie dla regionu

To nowy obiekt położony w Szczuczynie, zatrudniający 400 osób, ale także kluczowy pracodawca w regionie. Współpracujemy z ekspertami z Urugwaju i Argentyny, którzy 
z rzemieślniczym kunsztem dbają o każdą sztukę mięsa.

Produkcja w Polsce

100 %

Powierzchnia użytkowa

15 786,18 m2

Wydajność

60 sztuk/h

Powierzchnia chłodni

12 437,4 m2

Zatrudnienie

400 osób

Kraje exportowe

60 krajów

Gdzie eksportujemy mięso

Monitorujemy procesy w czasie rzeczywistym, korzystając z zaawansowanych systemów kontroli jakości, aby zapewnić, że każdy kawałek mięsa, który opuszcza nasze zakłady, spełnia najwyższe standardy Grupy Zakrzewscy.

Singapur
Nigeria
Uzbekistan
Mongolia
Szwecja
Turkmenistan
Kamerun
Kongo
Kirgistan
Wyspy Zielonego Przylądka
Kosowo
Rosja
Ukraina
Togo
Belgia
Włochy
Turcja
Kazachstan
Kuwajt
Wybrzeże Kości Słoniowej
Iran
Guinea-Bissau
Gruzja
Hiszpania
Wielka Brytania
Holandia
Łotwa
Słowacja
Hong Kong
Albania
Haiti
Gwinea
Ghana
Dania
Węgry
Estonia
Litwa
Macedonia
Angola
Gwinea Równikowa
Armenia
Czad
Tadżykistan
Austria
Czarnogóra
Niemcy
Grecja
Chorwacja
Boliwia
Białoruś
Benin
Senegal
Ekwador
Słowenia
Francja
Czechy
Serbia
Kambodża
Bośnia i Hercegowina

Zobowiązanie do najwyższych standardów jakości potwierdzają liczne certyfikaty branżowe uzyskane przez grupę Zakrzewscy. Z dumą prezentujemy nasze osiągnięcia, które są dowodem na to, że nasza produkcja mięsa spełnia najbardziej rygorystyczne normy i standardy, dostarczając klientom produkty najwyższej jakości.

Zarząd

Poznaj osoby odpowiedzialne za pracę zakładu

Dariusz Zakrzewski

Członek zarządu

Janusz Zakrzewski

Członek zarządu

Paweł Zakrzewski

Członek zarządu

Zespół

Skontaktuj się z nami

Nasz zespół ekspertów służy pomocą i doradztwem w wyborze odpowiedniego mięsa wołowego i wieprzowego dostosowanego do Twoich potrzeb. Chętnie pomożemy Ci w doborze produktów!