Aktualności
Przeczytaj porady i ciekawostki od Zakrzewskich!
Poznaj różnice między mięsem wołowym a wieprzowym. Odkryj tajniki przygotowania idealnego steka. Dowiedz się, jakie przyprawy wybrać do marynaty. Sprawdź, które mięso jest najzdrowsze
-
6 min.
Tatar wołowy – jak bezpiecznie przygotować w domu?
Tatar wołowy to jedna z najbardziej cenionych przystawek w polskiej kuchni. Mimo że surowe mięso może budzić obawy, w dobrze…
-
7 min.
Schab pieczony: sposoby na soczyste mięso
Przygotowanie soczystego schabu pieczonego stanowi wyzwanie dla każdego kucharza.
-
5 min.
Dlaczego warto wybierać polskie mięso? Przewodnik świadomego konsumenta
Czy zastanawiałeś się kiedyś, skąd pochodzi mięso, które trafia na twój talerz? W czasach globalizacji coraz więcej osób odkrywa wartość…
-
5 min.
Najbardziej cenione rasy bydła na świecie
Smak wołowiny to jeden z najważniejszych aspektów, który decyduje o jej atrakcyjności dla konsumentów.
-
5 min.
Co wpływa na smak wołowiny? 5 kluczowych czynników
Smak wołowiny to jeden z najważniejszych aspektów, który decyduje o jej atrakcyjności dla konsumentów.
-
6 min.
Po czym poznać dobrą wołowinę?
Zastanawiasz się, co łączy łopatkę, karkówkę i schabowe? Wszystkie te dania przyrządzisz z wieprzowiny!
-
4 min.
Jak Polacy jedzą wieprzowinę?
Zastanawiasz się, co łączy łopatkę, karkówkę i schabowe? Wszystkie te dania przyrządzisz z wieprzowiny!
-
6 min.
Zakłady Zakrzewscy – historia i tradycja
W 1994 roku, na lewym brzegu Bugu w miejscowości Rytele-Wszołki dwóch braci, Dariusz i Janusz Zakrzewscy założyli firmę „Ubój i…